Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

O Nick Cave με τους Grinderman στην Ελλάδα


O Νick Cave και οι Grinderman επισκέπτονται τη χώρα μας για δύο μόνο συναυλίες, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 5 και 6 Ιουλίου αντίστοιχα.

Οι Νick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey και Jim Sklavunos δημιούργησαν το 2007 τους Grinderman, ένα συγκρότημα με ήχο πρωτόγνωρο, κάτι που δεν είχε ως τότε ακουστεί, γεγονός που τους καθιέρωσε με την πρώτη τους κιόλας δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Grinderman». Το συγκρότημα αυτό λοιπόν, έρχεται τον Ιούλιο στην Ελλάδα, για δύο μόνο συναυλίες, στις 5 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη και στις 6 Ιουλίου στην Αθήνα.

Το 2007 οι Grinderman κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο το όνομα τους, ενώ ακολούθησε και το δεύτερο με την ίδια επιτυχία και τίτλο «Grinderman 2». Tο συγκρότημα είχε βρει ήδη τότε έναν μοναδικό τρόπο συνεργασίας και επικοινωνίας. Απαρνήθηκαν τη συμβατική σοφία και άφησαν πίσω προκαταλήψεις σχετικά με τη μουσική.

Η προετοιμασία του «Grinderman 2» προχώρησε όπως ακριβώς και του πρώτου τους δίσκου, αφού πλέον η χημεία μεταξύ των μελών, καθώς και το επαγγελματικό τους ήθος ήταν δεδομένα. Όταν όλα ήταν έτοιμα το μόνο που εκκρεμούσε ήταν ο παραγωγός και βρέθηκε στο πρόσωπο του Nick Launay.

Τολμηρά τα τραγούδια του «Grinderman 2», μυθικά πλάσματα, θεϊκές, βέβηλες μορφές και διεστραμμένα δράματα μέσα από τους στίχους. Εκρήξεις, άγρια χτυπήματα και ουρλιαχτά είναι χαρακτηριστικά των τραγουδιών. Τραγούδια όπως «Worm Tamer», «Heathen Child» και «When My Baby Comes», που αφθονούν σε λυρισμό δείχνουν τον τρόπο που ο Cave νιώθει τις γυναίκες. Και τέλος, «Εvil», «Kitchenette», «Palaces of Montezuma» σαγηνευτικά και ανατρεπτικά groovy μέσα στο δικό του ρυθμό καθένα από αυτά.

Ετοιμαστείτε λοιπόν, για δύο μοναδικές μυθοπλαστικές συναυλίες, από εκείνες που ο Nick Cave ξέρει καλά να κάνει.

Πληροφορίες: Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 – Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 – TerraVibe Park, Αθήνα , Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, Αθήνα Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Θεσσαλονίκη, Μητροπόλεως 102

http://www.clickatlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου